Jakojäännös on kuvataiteilija Anna Nummen ja Kivireki-yhtyeen yhteinen taidenäyttely 3.12.2020–2.1.2021 Masan Baarissa. Tunnelmallisessa kuppilaympäristössä nähtävillä on yhdeksän öljyvärimaalausta sekä videotaideteos.

Jakojäännös kertoo taiteilijoiden ja taiteen kohtalosta kun teokset eivät myy ja usko loppuu. Anna Nummen ja Jarmo Lundgrenin keskusteluista lähtenyt projekti oli alusta asti vahvasti sekä video- että maalaustaidetta.

Maalausten, vanhasta omakuvasta sahattujen palojen synkkä värimaailma kertoo taiteilijan arjen ankeudesta. Muutosprosessia kuvaava videoteos yhdistää tuhoamisen ja luomisen tuskan katharsikseen.

Kokonaisuus käsittelee turhautumista sekä taiteen kentän ulkopuolelle jäämistä. Teosten syntyprosessi herättää kysymyksen taiteen onnistumisen määrittelystä. Onko merkittävä, tunnettu areena tai rahallinen toimeentulo ainoita tapoja tähän määrittelyyn?

Komitea ry julkaisee Kivireen Taide on paskaa -kappaleen 18.12. kaikissa tunnetuissa digimusiikkipalveluissa – kuten Spotifyssa, Apple Musicissa, YouTubessa ja Bandcampissa.

Anna Nummi ja Kivireki: Jakojäännös 
Masan Baarissa 3.12.2020–2.1.2021
Tampereentie 5, 20300 Turku
Avoinna ma–su 09–23

Taiteilija on tavattavissa Masan Baarissa lauantaina 19.12. kello 18:sta eteenpäin. Kivireki live samana iltana.

Linkit:
Kivireen sivut
Komitea ry
Tapahtuma Facebookissa
Masan Baari