Anna Nummen Nähtyjä-sarja on näytteillä B-gallerian projektitilassa 22.2.– 5.3.2017. Nähtyjä on kokoelma piirroksia, jotka ovat valmistuneet joulu- kuussa 2016 Ateenassa. Sarja kuvaa Ateenaa viileästi, etäisen tarkkailijan silmin. Teokset on toteutettu digitaalisesti piirtämällä.

Nähtyjä tutkii viivan luonnetta, suorien linjojen ja kulmien valtaa sekä talvista vihreää. Suomalainen talvi on harmaa, pimeä tai valkoinen. Kun siirrymme lämpimämpään ilmastoon, on vihreää kasvua kaikkialla. Sitä on suomalaisen vaikea uskoa.

Kuukausi on lyhyt aika. Lyhyessä ajassa ei ehdi näkemään samankaltaisuuksia itsen ja toiseuden välillä. Lyhyessä ajassa korostuvat vain erilaisuudet. “Kuukausi, jonka vie- tin Suomen Ateenan instituutin Koroneos-talossa, jätti minuun rakkauden eläviin ka- tuihin. Me suomalaiset haluamme katumme funktionaalisina. Kadut ovat kulkemista varten: ei kasveja, eläimiä, tunteita tai markkinoita varten. Elämä tapahtuu sisätiloissa, ulkona vain vieraillaan” Nummi kertoo.

Nähtyjä-sarja on vain suppea pintaraapaisu Koroneos-talon läheisyydestä. Se jättää suomalaiselle vaikeat asiat pois: talvella näkyvän vihreän, markkinat ja elämän. Se on turistin pintaraapaisu, joka ei näe syvemmälle.

Teokset on toteutettu iPad Prolla ja tulostettu laadukkailla musteilla Hahnemühlen tai- depaperille.

 

B-galleria
Aninkaistenkatu 5 20100
Turku, Finland
+358 (0) 44 284 3581
bgalleria@gmail.com
www.bgalleria.net

Ti–Pe / Tis–Fre / Tue–Fri 12–18 La–Su / Lör–Sön / Sat–Sun 12–16